• 0660-17000
  • robin@scenklart.se
  • Elite Plaza Arken Konferens
Program

Program

Årets program för Företagardagen 2022 hittar du nedan. Klicka runt mellan de olika flikarna för att läsa hela programmet och de olika seminariepassen.

Tid

Innehåll

Incheckning

Välkomnande

Föreläsning: Angela Ahola

Fika och utställartorg

Pass 1

Lunch

Pass 2

Pass 3

Fika och utställartorg

Pass 4

Talkshow

Summering och avslut

AW

Lokal

Seminarium

Talare

S1A:
Våra planer för Köpmanholmen

Jakob Liedberg, VD
Cinis Fertilizer

Vi får veta mer om Cinis Fertilizers satsning i Köpmanholmen. Hur är tankarna för bygden, hur går det med rekrytering, när startar byggandet med mera.

S1B:
Sysselsättning och samhällsnytta genom tillväxt

Frida Anundsson, VD och Marcus Claesson, styrelseledamot
Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse

Unga entreprenörer och företagare är väldigt viktiga för tillväxten i Västernorrland. Deras idéer skapar jobb och livskraft i regionen. Genom att investera i aktieposter hjälper vi nystartade företag i vår region med kapital, kunskap och ett stort nätverk.

S1C:
Digital säkerhet i praktiken

Fredrik Jonasson, Dataskyddsexpert och Sara Jansson, Paralegal
IT-Säkerhetsbolaget

Ökade cyberrisker, IT-incidenter och så kallade tredjepartsrisker blir allt mer tydliga för företag och offentliga aktörer. Hur kan det affärs- och verksamhetsstrategiska arbetet för säker digitalisering stärkas? Vid seminariet presenteras resultatet av en pilotsatsning för säker digitalisering som genomförts av Bron Innovation och IT-Säkerhetsbolaget med finansiering av Tillväxtverket.

S1D:
Örnsköldsvik - #Norrlands stabilaste företagarstad

Peter Selemark, tillväxtchef
Örnsköldsviks Kommun

 

Det är just nu det händer, vi kommer se en långsiktig och hållbar tillväxt. Med framgångsrika växande stora företag inom framtidsbranscher som bas finns en stark tillväxtmotor där små och medelstora företag, existerande och nya, skapar innovation och nya marknader. Vi kan med övertygelse välkomna alla att jobba och leva i Örnsköldsvik och Höga Kusten.

S1E:
Att bygga ett vinnande lag

Annica Åslund Olsén, franchisetagare och fastighetsmäklare
Fastighetsbyrån

Genom att låta människor vara delaktiga, bygga tillit och visualisera målbilder samtidigt som du kravställer och löpande utvärderar ditt ledarskap för att vara den bästa versionen av dig själv, så kan du bygga det vinnande laget. Laget före jaget, när man tillsammans bestämmer sig för att lyckas med något, bemötande, energi, inspiration samt viljan och glädjen av att se människor utvecklas.

S1F:
Varför lyckas vissa förändringar och andra inte?

Kristina Fossum, Senior Konsult Quality Management
Knightec

Har du funderat på varför vissa förändringar lyckas i en verksamhet, medan andra aldrig ger några bestående resultat?
Kanske är det ett nytt system som ska införas, ett nytt arbetssätt som ska implementeras eller ett krafttag där företaget eller teamet vill nå sina nyuppsatta mål. Under detta seminarium får du en inblick i förändringarnas mekanismer, fallgropar och möjligheter.

Lokal

Seminarium

Talare

S2A:
Meningen med ordet

Gabriella Röschmann, Författare och skribent
Tidningen 7

I dag lockas många företag att lägga större delen av sin externa kommunikation på sociala medier, en trend som kommer med både för och nackdelar. Gabriella Röschmann, författare i egna företaget Ordlycka och prisad skribent på Tidningen 7, berättar ur tidningens perspektiv om värdet av att formulera sig rätt för ett säljande content. Och nej, sociala medier löser sällan företagets hela behov av marknadsföring i text och bild.

S2B:
Så bidrar Sidensjö Sparbank till ett hållbart näringsliv

Lotta Sundberg, Hållbarhetsansarig
Sidensjö Sparbank

Sidensjö Sparbank är den lokala banken som återinvesterar sina vinster i bank och bygd, för bygdens bästa. Som sparbank finns hållbarhet redan i vårt DNA, men vi både kan och vill göra ännu mer. Framförallt vill vi veta hur företagare anser att vi som bank bör stötta och hjälpa i processen mot ett hållbart näringsliv och samhälle.

S2C:
Digital affärsutveckling genom Digikraft

Johan Stenborg, projektledare
Bron Innovation
Eva Lennarsdotter-Åsander, 
CoreIT
Peter Gröndahl,
PG Idrott & Hälsa

Digikraft är ett projekt som hjälper dig att påbörja eller komma vidare i din affärsutveckling med hjälp av digitala verktyg och under detta seminarium berättar Johan Stenborg, Projektledare på Bron Innovation, om vilket stöd du som företagare kan få via projektet. Du får också lyssna till Peter på PG Idrott & Hälsa och Eva från CoreIT som genomfört ett case inom ramen för projektet.

S2D:
Företagens framgång är Örnsköldsviks framtid

Anna-Britta Åkerlind (C), Lars Näslund (M) och Ulf-Åke Oldenborg (KD),
Örnsköldsviksalliansen

En dialog med ÖrnsköldsviksAlliansen om det nya politiska läget i kommunen och vilka förändringar som planeras med bäring på företagen.

S2E:
Arts of Innovation - en innovationsarena i Örnsköldsvik

Marlene Johansson, Ph.D.
Innovation i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik har som en av de första städerna i Sverige skapat en unik innovationsarena tillsammans med näringslivet, Innovation i Örnsköldsvik AB. En innovationsarena mellan fyra styrkeområden,
industrinära innovation, kultur- och samhällsinnovation, innovation inom besöksnäringsnäringen samt tjänstebaserad innovation. Genom samskapande och utbyte av innovationsdriven utveckling mellan branscherna ser vi hävstångseffekter som kommer att lyfta ett redan starkt utvecklingsinriktat näringsliv ytterligare. Vi är i starten på en spännande utvecklingsresa.

S2F:
Att köpa ett företag, vad behöver man tänka på?

Cecilia Fällström, VD
Gräddat i Norr

Cecilia köpte ett bageri och berättar om sin erfarenhet av detta. Att göra företaget till sitt och utveckla det vidare, hur tar man tillvara på möjligheterna och hur hanterar man motgångarna som dyker upp längs vägen.

Lokal

Seminarium

Talare

S3A:
Skapa rätt content för din målgrupp

Johannes Lagtun, VD
High Coast Content

Snäppa upp din marknadsföring. Lär dig skapa och distrubiera content för dig och ditt varumärke

S3B:
Räntor, inflation, börsen – hur påverkas du?

Ola Svanqvist och Niklas Fagerström, kapitalförvaltare
Länsförsäkringar Västernorrland

Ola Svanqvist och Niklas Fagerström förvaltar nära 1 mrd kronor för Länsförsäkringar Västernorrland: vi vill förmedla verkligheten som vi ser den samt visa på att ”inget ont som inte har något gott med sig”, trots alla negativa rubriker! Innehållet borde intressera både privatpersonen såväl som företagaren! Väl mött!

S3C
Att bli en mer innovativ organisation, hur får man det att hända?

Lisa Nilsson, affärsutvecklare och konsult
Ecrucial Norr

Utifrån forskning, modeller, erfarenheter och konkreta exempel kommer du få ta del av hur en organisation kan ta steget att blir mera innovativ. Du kommer få lyssna till hur organisationer kan förändra sitt, ofta traditionella sätt att bedriva verksamhetsutveckling till att istället anamma ett innovativ förhållnings- och tillvägagångssätt. Du kommer under föreläsning få ta del av konkreta exempel från svenska basindustrin om hur man kan organisera sig kring innovation för att verkligen få det att hända.

S3D:
Framtidsfabriken Husum

Olov Winblad von Walter
Metsä Board Husum

Vi får veta mer om Metsä Boards satsning i Husum. Hur är tankarna kring framtiden, restströmmar som kan skapa arbetstillfällen med mera.

S3E:
Prototyping Mindset

Fredrik Johansson, UX Lead och Regionschef
Daresay by Knightec

Hur kan vi vara säkra på att våra idéer till förändring och förbättring faktiskt kommer skapa det värde som våra kunder efterfrågar? Hur ska vi våga investera i en allt mer osäker framtid? Oavsett om det gäller fysiska produkter eller digitala tjänster så ger ett prototyping mindset oss tryggheten att våga släppa taget och misslyckas men även lära oss tidigt i processen, minimera kostnader, öka kundvärdet och innovera smartare.

S3F:
Det kan kallas Värdskap

Pia Berggren, Community Manager
House Be i Örnsköldsvik

En del kallar det service, support, betjäning. Den här dagen kallar vi det – hur man fixar svart bälte i bemötande.

Lokal

Seminarium

Talare

S4A:
Rapid Prototyping och Reverse Engineering med 3D-Scanner och 3D-Skrivare

Patrik Von Ahn, VD
Ovinge Ingenjörsbyrå

Här får Ni en inblick i fördelarna med 3D-Scanning och 3D-skrivare. Allt från stora till små format och inom vilka användningsområden det är applicerbart. Det vi tidigare kallade framtidens tillverkningsmetod är nu verklighet.

S4B:
Skogen - ett företag med tillväxt

Mattias Persson, VD
Nätraälven Skog

Hur fungerar en skog, vad är den värd och hur skapar den värden för skogsägaren och samhället? Jag kommer också att beröra skogen som plats för företagande och de utmaningar som finns i branschen.

S4C:
Så lönsamt kan solceller vara för dig

Kasper Hellström, VD
Solenergispecialisten

Hur fungerar solceller, hur lönsamt är det och hur skiljer sig förutsättningarna åt för olika fastigheter? Här får du svar på de tre vanligaste frågorna kring solenergi för privatpersoner och företag

S4D:
Hur värderar man sitt företag & hur ser en försäljningsprocess ut?

Jimmy Andersson, Företagsmäklare
Exitpartner

Vad behöver man rent praktiskt tänka på om du funderar på att sälja av ditt företag? Att sälja sitt företag är en process med många steg, juridik, avtal och skatter är bara några av alla frågor som kräver både kunskap och erfarenhet för att det ska bli rätt. Den 17e november kommer du få ta del av en erfaren företagsmäklares tips och råd.

S4E:
Kompetensförsörjning – en nyckel för överlevnad och tillväxt

Henrik Olsén, Konsultchef. Jon Moraeus, Projektledare.
Jobba och Lev

Kompetensförsörjningen blir allt viktigare för företagen, konkurrensen är stenhård, både lokalt, regionalt och nationellt. Hör hur initiativet Jobba och Lev jobbar och hur det kan hjälpa dig samtidigt som det hjälper övriga nätverket.

S4F:
Lyft ditt företag genom professionellt styrelsearbete

Olof Degerfeldt,
Styrelseakademien

Ett styrelsearbete där du lyfter blicken från det operativa arbetet till ett strategiskt perspektiv är värdeskapande och skapar helt nya förutsättningar för ditt företag i både med och motgång.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Cookies används bland annat för att komma ihåg dina inställningar och för att analysera vår trafik. De används också för att marknadsföra våra tjänster. Om du inte vill tillåta cookies kan du stänga av dem i din webbläsare.   Lär dig mer