Företagarkvällen 2023
Vinnare från Företagarkvällen 2023!

Vinnare från Företagarkvällen 2023!

TUSEN TACK FÖR I ÅR!

Ett stort, stort tack till alla er som kom, spred glädje och framtidstro på årets upplaga av Företagarkvällen. Vi längtar redan till nästa år! Ett stort grattis också till alla finalister och vinnare från gårdagen (som ni ser här nedan).

​​​​​​​Feedback
Steg två nu är att skapa oss en bild av vad ni tycker och tänker. Därför ber vi nu om er tid att besvara några frågor kring Företagarkvällen. Vad är bra? Vad kan vi förbättra? Till utvärderingen >>

VINNARE PÅ FÖRETAGARKVÄLLEN

ÅRETS UF-FÖRETAG I ÖRNSKÖLDSVIK
HF Småservice UF

Med målet att gå från UF till AB har företaget med stor drivkraft alltid kunden i fokus. Då företaget har behövt anpassat sin affärsidé har det visat på stor flexibilitet, samarbetsförmåga och företagsamhet. Genom detta UF-företag är det tydligt att ensam inte är starkast.


ÅRETS MIKROFÖRETAG
X-Line
Genom sitt driv och lösningsfocus lyckas företaget med att hitta nya lösningar efter marknadens behov. Företaget visar mod genom att pusha gränserna och utmana de stora jättarna på marknaden. Genom sitt sätt att se hela Örnsköldsviks näringsliv som sin arena, är det en styrka för tillväxtresan och ett gott föredöme. Med sin nya produkt säkrar företaget inte enbart verksamheter på tak utan säkrar även sin egen position på marknaden.


ÅRETS NYFÖRETAGARE
JA till Psykisk Hälsa
Med mod, stark vilja och stor kunskap har vinnaren vågat tänka utanför boxen. Genom att satsa i en bransch som berör väldigt många, har årets nyföretagare ambitionen och den rätta målsättningen att fortsätta utveckla något som ligger helt rätt i tiden.


ÅRETS NORMBRYTARE
Örjan, Bosse & Mange
Att bryta tankemönster och rådande normer, vara kreativ och nyskapande. Årets normbrytare uppfyller samtliga kriterier och är en förebild i ord och handling. Och detta är bara början.


ÅRETS BESÖKSNÄRINGSFÖRETAG
The Chef
Årets besöksnäringspris går till ett serviceföretag som gör Örnsköldsvik och Höga Kusten till ett attraktivare besöksmål. Med sitt fantastiska värdskap, vilja och driv har företaget skapat en mötesplats som både ortsbor och besökare längtar till. Genom att dyka upp med överraskningar på olika platser – inspirerar företaget andra entreprenörer och skapar en familjär känsla med god mat, dryck och förstklassiga råvaror.


ÅRETS EXPORTPRIS
BAE SYSTEMS HÄGGLUNDS
Årets exportpris går till ett företag med stor betydelse för Örnsköldsviks tillväxt. Företaget har, med många underleverantörer i regionen, rullat ut gröna produkter från verkstaden ut i en föränderlig och otrygg värld. Löftet är säkerhet, mobilitet och styrka och företaget visar en tydlig exportutveckling.


ÅRETS SPOTLIGHT
Pia Berggren
Årets Spotlight är en varm och inkluderande person. Hon är länken till tillväxt, spindeln i nätverket och skillnaden som gör skillnad. Med värdskap i världsklass skapar årets spotlight en plats för hela Örnsköldsviks näringsliv.


ÅRETS UNGA FÖRETAGARE
Elin Nerpin
En skicklig företagare med skärpa i blicken och en imponerande höjd av professionalitet och uttryck. En företagare som bygger starka affärsnätverk med stor generositet och har en bred nationell och internationell marknad.


ÅRETS FÖRETAGARE
David MarcussonEn långsiktig plan, i ständig utveckling och med en genuin omtanke för den norrländska råvaran förs den ångermanländska skogsbrukstraditionen vidare med nöjda kunder världen över.


Vi gjorde kvällen:

Ljud: Rickys Ljud & Ljus
Ljus: Norlander Produktion
Film/VO: Targa Filmproduktion
Bild: Ö-viks Videoteknik
Foto: Leif Wikberg
Produktion: Scenklart

Konferencierer: Fredrik Holmgren & Ann Ödling
Underhållning: Peter Johansson & Easy Kit
Arrangör: Företagarna Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Kommun,
Örnsköldsviks Industrigrupp, Handelskammaren Mittsverige

Blomster: Blomsterhörnan i Gullänget
Tryck och profil: Ågrenshuset
Mat och dryck: Evenemangsarenan i Örnsköldsvik

Partners: Sidensjö Sparbank, Aspia, Swedbank, Handelsbanken

Prisutdelare: Företagarna Örnsköldsvik, Innovation i Örnsköldsvik, Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse, Örnsköldsviks Kommun, KlöverDam, Nyföretagarcentrum, CESAM, Höga Kusten Destinationsutveckling, Örnsköldsviks Handel, Örnsköldsviks Industrigrupp, Handelskammaren Mittsverige, Ung Företagsamhet i Västernorrland, Företagardagarnas partners.