Företagarkvällen 2024
Företagarkvällen 2024 – En glad och glittrig kväll!

Företagarkvällen 2024 – En glad och glittrig kväll!

Då var Företagarkvällen genomförd för 2024. En glad och glittrig kväll som lockade närmare 300 gäster till Hägglunds Arena. Vi startade upp med ett trevligt mingel på plan 4. Det bjöds på bubbel och snittar, Klas Norberg med Holmsten Trio underhåll i minglet och 3 priser delades ut. Kvällens konferencierer, Linn Grundberg (ÖA) och Ulf ”Boa” Eklund (7an), styrde snacket.

Efter minglandet välkomnades alla gäster ner till entréhallen där vi njöt av en god middag följt av fler prisutdelningar. Avslutningsvis bjöds det på högt tempo från musikerna bubbel i baren.

Ett stort tack till våra partners Swedbank, Handelsbanken, Sidensjö Sparbank, Aspia och SOCAB. Ett extra tack till JS Companies som bjöd på efterfestbubblet.


Årets vinnare

Årets Företagare – Patrik von Ahn, Ovinge Ingenjörsbyrå
Årets Företagare är en person som aktivt tagit sitt team av anställda och sitt företag på en utvecklingsresa där kundens önskningar och upplevelse står i fokus. Innovationer genereras och nya idéer blir till verklighet hos laget som har roligt på jobbet. För stort eller för litet att ta sig an finns inte och resan framåt är ljus, spännande och tredimensionell för Årets Företagare Örnsköldsvik 2023 – Patrik von Ahn Ovinge Ingenjörsbyrå

Årets Unga Företagare – Elias Westin, Wentreprenad

Årets Unga Företagare går till en person som genom sitt företagande visat både visionärt mod, gott ledarskap, utvecklingsförmåga, uthållighet och arbetsglädje. En imponerande utveckling i att ta sig an utmaningar, hitta lösningar och erbjuda nya tjänster i Örnsköldsvik och hela Norrland. Ett föredöme för såväl unga som äldre företagare.

Årets Spotlight – Sjöräddningssällskapet i Örnsköldsvik

Årets Spotlight har på ideell grund och under många år skapat en trygghet för många. Med stort engagemang, en ständig vilja att utvecklas och med lång erfarenhet – är de numera en självklar och mycket uppskattad aktör i Örnsköldsvik. Erbjudandet är en kvalitativ service till alla och som bidrar till att skapa en produkt i Världsklass för ortens likväl turistens vistelse i vår vackra skärgård.

Årets Exportpris – Malux Sweden AB

Årets exportpris går till ett företag som genom att vara expert inom sitt område gjort en framgångsrik resa och utvecklat sin verksamhet till nya imponerande nivåer. Med ett gott öra till marknadens behov har man genom innovation och produktutveckling skapat sig en marknadsledande position och etablerat sig på nya spännande marknader.

Årets Besöksnäringspris – Scenklart, Robin Hörnkvist

Årets Besöksnäringspris går till ett företag som gör Örnsköldsvik och Höga Kusten till en ännu attraktivare plats för loaklbor och besökare. Med ett fint värdskap, känsla för detaljer och utveckling är företaget en inspirationskänsla för andra aktörer. Vinnaren är en fulländad evenemangsarrangör med glädje som affärsidé. Årets Besöksnäringspris går till Scenklart!

Årets Normbrytare – Ulrika Edholm, Bosse och Ester

Årets normbrytare 2023 är en banbrytande kraft inom modevärlden. En entreprenör som inte bara
skapar fantastiska produkter utan också banar väg för en hållbar framtid. Genom att omvandla
resttyger från textilföretag till unika väskor och förvaringsprodukter, har denna kreatör visat att
hållbarhet och design kan gå hand i hand. Denna entreprenör styr och utvecklar sitt företag utifrån
en tydlig hållberhetskompass. Här finns viljan och uthålligheten att inte bara utforma hållbara
produkt utan också att söka upp och välja hållbara alternativ i alla led för sin produktion. Vi är
övertygade om att företagets arbete kommer att fortsätta att bryta normer, inspirera andra och
leda vägen mot en mer hållbar framtid.

Årets Mikroföretag – OD Profile AB, Frida och Henrik Jonth

Med en service som överträffar förväntningarna och ett engagemang i civilsamhället har vinnarna
blivit en pålitlig partner för många branscher och gjort ett betydande avtryck på marknaden. Med
miljö och hållbarhets tänk har omsättningen vuxit kraftigt de senaste åren vilket i kombination med
två nya lagerlokaliseringar gör dom till värdiga vinnare av årets Mikroföretag.

Årets UF-Företag i Örnsköldsvik – AMOR UF, Elina Andersson, Isabelle Edman, Vega Ekedahl och Vendela Jonsson

Årets UF-Företag är ett modernt företag, med fokus på alla hållbarhetsaspekter och en förutsättning att snabbt skala upp. Företaget är inkluderande, visar framtidstro och god samarbetsförmåga. En egendesignad och tidlösprodukt som uppskattats i alla tider.

Årets Nyföretagare – Karin Hedin, Hedin Consulting

Utmärkelsen Årets nyföretagare går till en företagare som på kort tid byggt en stabil verksamhet. Med nöjda kunder och gott renommé ser företagets framtid mycket ljus ut. Företagaren inspirerar andra och med sina högt satta mål finns en stor möjlighet till att skala upp verksamheten, och utvecklingsmöjligheterna är många. Till skillnad mot många andra startade årets vinnares resa på en internationell marknad och har som mål att vända hemåt och skapa ännu fler nya arbetstillfällen i hemkommunen.


Ett urval av härliga bilder

Foto: Leif Wikberg


Vi gör kvällen möjlig

Arrangörer: Företagarna Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Kommun, Handelskammaren MittSverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.
Produktion: Scenklart
Ljud: Rickys Ljud & Ljus
Ljus: Nordlander Produktion
Bild: Soundline Music & Events
Film: Targa Filmproduktion
Foto: Leif Wikberg
Blomster: Blomsterhörnan i Gullänget
Mat & dryck: Evenemangsarenan i Örnsköldsvik
Tryck och dekor: Ågrenshuset